


You are not required to file Federal income tax returns unless you are subject 
to the tax on unrelated business income under section 511 of the Code. If you are 
subject to this tax, you must file an income tax return on Form 990-T ~ Exempt 
Organization Business Income Tax Return. In this letter, we are not determining 
whether any of your present or proposed activities are unrelated trade or business 
as defined in section 513 of the Code. 

You need an employer identification number even if you have no employees. If an 
employer identification number was not entered on your application, a number will be 
assigned to you and· you will be advised of it, Please use that number on all returns 
you file and in all correspondence with the Internal Revenue Service. 

Because this letter could help resolve any questions about your exempt status 
and foundation status, you should keep it in your permanent records. 

If you have any questions, please contact the person whose name and telephone 
number are shown in the heading of this letter. 

Sincerely yours, 

~ 9ct~{.,; -~ ,~/_ I ~ .. ,., ~,r .I'~- -,;;- _.:1£;.,~ 
Teddy RAern · 
District Director 

Caveat# 1 attached is an integral part of this detennination letter. 
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CAVE.ATS 

Contribution deductions are allowable to donors only to the extent that their contributions 
are ifts, with no consideration received. Ticket purchases am similar payments in 
con~tion with furrl-raising events may rot necessarily qualify as deductible contributions, 
deperrling on the circunstaoces. See Reverue Ruling 67-246, published in Curulative Bulletin 
1967-2, page 104, ..tuch sets forth guidelines regarding the deductibility, as charitable 
contributions, of payments made by taxpayers for admission to or other participation in 
furrl-raising activities for charity. 

2. Section 170(c)(S) of the Internal Revenue Code provides for the deduction for Federal incane 
cax IXJIPOSes of contrirutions to cemetery ~nies of the type described in section .50l(c)(13). 
To be deductible the contributions IWSC be voluntary arrl nust be made to or for the use of a 
rniprofit cemetery I.hose furrls are irrevocably dedicated to the care of the cemetery as a 
lobole. A donor may not deduct a contribution made for the perpetual care of a particular lot 
or crypt. F\Jrthenrore, payments made to a cemetery carpany as a part of the purchase price 
of a burial lot or crypt, even t:ho.Jgh irrevocably dedicated to the perpetual care of the 
cemetery as a lohole, are n::it deductible. 

3. Contributions to you are deductible as provided in section 170(c)(l) of the Code,. but only 
if made for exclusively public purposes. 

4. Contributions made to you are deductible by the donors only if they are used exclusi~ly 
for the pzposes ?:,ecificd in section 170(c)(4) of the Code. 

5. Contributions or gifts to nonprofit volunteer fire carpanies are for the use of a political 
subdivision of a State for exclusively public purposes am, therefore, are dedu::tible 
urrler section 170(c)(l) of the Code. 

6. Since you have not carpli=ted one full accounting period of at least eight roonths, you are not 
eligible for a definitive ruling coocerning your fourrlation status urrler section .509(a) of 
the Code as requested in Part IV, page 4 of Fonn 1023. Hol.iever, we have issued an advance 
ruling as irdicated in this letter. 

7. You claimed to be an organization described in section .509(a)(l). ~er, the infonnation 
you sut:mitted irrlicates that you receive a substantial part of your support in the fonn of 
gross receipts fran admissions, sales of mercharrlise, perfonnance of services, or furnishing 
facilities, arrl fran membership dues, gifts, grc1I1ts, arrl contributions. You therefore 
qualify as an organization described in section .509(a)(2) am have been classifled accordingly. 

8. You claimed to be an organization described in section .509(a)(2), ~r, the infonnal;:ion 
you sut:mitted irrlicates that you receive a substantial part of your ~rt in the fonn of 
gifts, grants, arrl contributions fran the general public arrl/or fran goverrrnental \.a'lits, 
You therefore qualify as an organization described in section .509(a)(l) am have been · 
classified accordingly. 

9. You claimed to be an organization described in section .509(a)(3) . . ~er, 'the information . 
you sut:mitted irrlicates that you receive a substantial part of your support in the form of 
gifts, grants, arrl contributions fran the general public arrl/or fran goverrrnental units. 
You therefore qualify as an organization described in section .509(a)(l), Section l • .509(a)-6 
of the Incane Tax Regulations provides that if an organization is described in sectioo 
509(a)(l) arrl also in another paragraph of section .509(a), it will be treated as described 
in section 509(a)(l). Accordingly, we have classified your organization as one described in 
section S09(a)(l), 

10. Yw claimed to be an organization described in section .509(a)(l). ~r, the infcmnation 
you sul:initted irrlicates that you receive a substantial part of your S\4)POrt in the form of 
gross receipts fran acinissions, sales of mercharrlise, perlcmnance of services or furnishing 
facilities, arrl fran membership dues, gifts, grants, an:i contributions. Based on the 
information, you can reasonably be expected to qualify as an organization described in sectioo 
.509(a)(2) during the advance ruling period irrlicated in this letter. 

11. You claimed to be an organization described in section .509(a)(2). Based on information you 
sutmi.tted, however, you can reasonably be expected to q..ialify as an organization described in 
sections .509(a)(l) an:i 170(b)(l)(A)(vi). You will, therefore, be treated as a .509(a)(l) 
organization during the advance ruling peric:d irrlicated in this letter. 

12, You claimed to be an organization described in section .509(a)(3). Based on infonnation you 
sut:mitted, however, yoo can reasonably be expected to qualify as an organizatioo described 
in sections .509(a)(l) arrl 170(b)(l)(A)(vi). Section l..509(a)-6 of the lB:aDe Tax Regulations 
provides that if an organization is described in section S09(a)(l) arrl also in an::ither 
paragraph of section .509(a), it will be treated as described in section .509(a)(l). Therefore, 
you will be treated as a .509(a)(l) organization during the advance ruling period irdicated 
in this letter. 
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You claimed to be an organization described in section 509(a)( ). Based on the inform­
~tion furnished, you are an organization described in section 509(a)(l) because Y?U are 
a · · described in section 170(b)(l)(A)( ). You will be treated as an organiza-
tion described in section 509(a)(l). 

You claimed to be a foundation described in section 509(a)( ). Based on the 
information you submitted, you can reasonably be expected to qualify as an organization 
described in section 509(a)( ). You will be treated as a 509(a)() organization during 
an advance ruling period as indicated in this letter. 

Tilis determination is based on evidence that your funds are dedicated to the purposes 
set out in section 50l(c)(3) of the Code. To assure your continued exemption, you should 
maintain records to show that funds are expended only for those purposes. If you 
distribute funds to other organizations, your records should show whether they are exempt 
under section 50l(c)(3). In cases where the recipient organization is not exempt under 
section 50l(c)(3), there should be evidence that the funds remain dedicated to the 
required purposes and that they will be used for those purposes b~ the recipient. 

If distributions are made to individuals, case histories regarding the recipients should 
be kept showing names, addresses, purposes of awards, manner of selection, relationship 
if"-any to members, officers, trustees or donors of funds to you, so that any and all 
distributions made to individuals can be substantiated upon request by the Internal 
Revenue Service. (Revenue Ruling 56-304, C.B. 1956-2, page 306) 

Your tax exempt sts1,tus is predicated on the understanding that the results of any 
research grants made for scientific purposes will be made available to the public on a 
nondiscriminatory basis. 

Evidence submitted with your application indicates that you may engage in lobbying 
activities. Your attention is called to the prqvisions of section 50l(c)(3) of the Code 
which specifically prohibit lobbying as a substantial part of your activities. If you do 
not wish to be subject to the test of substantiality under section 50l(c)(3), you may 
elect to be covered under the provisions of section 50l(c)(3) of the Code. Tilis section 
establishes ceiling amounts for lobbying expenditures. 1he election provided in Section 
50l(h) of the Code relating to lobbying by public charities may be made for all taxable 
years beginning after December 31, 1976, by filing a statement with the Internal Revenue 
Service Center, 11001 Roosevelt Boulevard, Philadelphia, PA 19155 before the close of tr. c 
first taxable year for which the election is effective. 

Revenue Procedure 75-50, published in Cumulative Bulletin 1975-2, page 587, sets forth 
guidelines and recordkeeping requirements for determining whether private schools 
exempt faun ta..ic have racially nondiscriminatory policies as to students. You must 
comply wi~ this Revenue Procedure to maintain your exempt status. 

Because you are not an organization described in section 170(c) of the Code, donors 

.... 

may not deduct contributions to you. You should advise your contributors to that effect , 

For tax years ending before December 31, 1982, you must file Form 990, Return of 
Organization Exempt from Income Tax, only if your gross receipts each year are 
normally more than $10,000. For tax years ending on and after December 31, 1982, you 
are required to file Form 990 only if gross receipts are normally more than $25,000, 
see instructions for the 1982 Form 990. If a return is required, it must be filed by th£ 
15th day of the fifth month after the end of your annual accounting period. The law 
imposes a penalty of $10.00 a day up to a maximum of $5,000, when a return is filed late. 
unless there is reasonable cause for the delay. 

Beginning January 1, 1984, unless specifically excepted, you must pay taxes under the 
Federal Insurance Contributions Act (Social Security taxes) for each employee who is 
paid $100 or more in a calendar year. See Notice 676 attached. 




